Palamut Köftesi


Kaç Kişilik :3-4 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :5 Dakika

Bizim evdeki bitmeyen "balık yemek istemiyorum" mızmızlanmalarını sona erdirdiğim için o kadar mutluyum ki. Çocuklarımın ikisi de bayıla bayıla yediler. 

Malzemeler

  • 2 adet palamutun filetosu
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlama

  • 2 adet fileto palamutu tencerede kaynatın. Etinin renginin beyaza dönmesi yeterli.
  • Balıkları süzüp kılçıklarından ayırın.
  • Balık etlerinin üstüne rendelenmiş  soğan, sarımsak, galeta unu, yumurta, maydanoz ve damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
  • Tüm karışımı güzelce yoğurun.
  • İstediğiniz büyüklükte ve şekilde hazırlayın.
  • Yapışmaz tavada biraz zeytinyağı ile iki tarafını da pişirin.

 

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin