Balık Çorbası


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :30-40 dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Malzemeler

  • İrice bir balığın hafif etli kılçığı ve başı
  • 1 tane patates
  • 3-4 sap dereotu - maydanoz
  • Yarım elma
  • Birkaç damla sirke
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un

Hazırlama

  • Tencereye tüm malzemeleri koyup üzerini 2-3 parmak da geçecek kadar da su ekleyip kaynatın.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynadıktan sonra tel süzgeçte süzün.
  • Patatesleri rendeleyip, dereotunu doğrayıp, balıkları da ayıklayıp balık suyuna ekleyin.
  • Başka bir tencerede tereyağı ve unu rengi hafif koyulaşıp kokusu da güzelleşene kadar kavurun.
  • Kavrulmuş una yavaş yavaş balık suyu ekleyip hızlı hızlı karıştırın.
  • Unun sıcaklığı geçip beşamel sos kıvamına gelince tüm balık suyunu ekleyip son bir kaynatın. Hazır!

☆Kaynatırken oluşan köpükleri kaşıkla alın.

☆Elmayı balık kokusunu azaltması için koyuyoruz.

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin