Zeytinyağlı Patlıcan ( imambayıldı )


Kaç Kişilik :4-6 kişilik
Hazırlama Süresi :20-25 dakika
Pişirme Süresi :25 dakika

Malzemeler

  • 1 kg patlıcan ( ince uzun olanlardan)
  • 3 domates
  • 2 kuru soğan
  • 2 sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Dereotu - Maydanoz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlama

  • Patlıcanların kabuğunu soyup enine 3 eşit parçaya bölün. Sonra da böldüğünüz patlıcan parçaları en altta birbirinden ayrılmayacak çekilde hafifçe kesin, yayvan geniş bir tencereye dizin.
  • Bir kaba soğanları piyazlık doğrayıp koyun ve kalan tüm sebzeleri de ufak boylarda kesip tuzunu ve zeytinyağını da ekleyin. Güzelce karıştırın.
  • Kapta karıştırdığınız iç harcı hafif ikiye ayırdığınız patlıcanların içine sıkıştırın. Malzemenin fazlasını da patlıcanların üzerine gelişi güzel pay edin.
  • En son da 1 kaşık toz şekeri her tarafa eşit gelecek şekilde serpiştirin.
  • Ocağa aldığınız tencerenin kapağı kapalı olsun, ilk başta altı da açık olsun. İlk fokurdamayı duyduktan sonra altını kısın ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. 
  • Patlıcanlar ılıyınca servis tabağına alabilirsiniz.

 

Patlıcanları küp küp doğrayıp da tencerenin altına dizebilirsiniz. Lezzet aynı oluyor elbette sadece 3'e bölerek ve içini doldurarak yaptığınızda biraz daha göze hitap ediyor.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin