Kıymalı Rulo Börek


Hazırlama Süresi :40 dakika
Pişirme Süresi :20 dakika

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 2 kuru soğan

 

Sosu için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  •  

Böreklerin üstüne;

  • 1 yumurta sarısı

Hazırlama

  • Yufkaralı tezgahta açıp 12 eşit üçgen parçaya bölün. (Önce 4'e sonra da her çeyreği 3'e bölerek..)
  • Kıymayı rendelenmiş kuru soğanla kavurun.
  • Her üçgen dilimine önce zeytinyağı süt karışımını fırçayla sürün, ucuna kıymadan koyup sarın.
  • Fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üstüne fırça yardımıyla yumurta sarılarını sürün
  • 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Fazla gelenleri plastik bir tepsiye dizip buzlukta dondurup poşetleyebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman çözülmesini beklemeden yumurta sarısını sürüp aynı şekilde pişirebilirsiniz.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin