Girit Kabağı Dolması


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :40 dakika

Malzemeler

  • 7 Girit kabağı

İç harç için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 rende soğan
  • 2 yk pirinç
  • Tuz- karabiber- kuru nane
  • 1 yk salça

 

1.sos;

  • 1 kupa bardağa 
  • 1 kaşık salça ve su

 

2. Sos için;

  • 1 kupa bardağa
  • 1 yk biber salçası
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yk nar ekşisi
  • Bardağın kalanına da zeytinyağı ve su

 

Hazırlama

 

  • Dolmanın iç harç malzemelerinin hepsini bir kaba koyun ve elinizle yoğurarak karıştırın.
  • Kabakların başını kesin, kabuklarını soymayın, çok olmamak kaydıyla içlerini oyun.
  • Kabakların içini harcla doldurup1.sosu üstüne dökün.
  • Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra 2.sosu hazırlayın ve her tarafa eşit yayılacak şekilde dökün
  • Altını açıp 2 dakika daha fokurdattıktan sonra dolmanız hazır :)

 

Üstüne de tabii ki yoğurt.

 Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin