Un helvası


Kaç Kişilik :3-4 kişilik
Pişirme Süresi :15 dakika

Hem tadı enfes hem yapımı 10 dakika, bir de sağlıklı olsaydı süper olurdu da neyse, arada bir olur böyle kaçamaklar.

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker ( yani 1 bardaktan biraz az)
  • 1 su bardağı süt
  • Çam fıstığı (isteğe bağlı)

Hazırlama

 

 

  • Tereyağı ile unu mis gibi kokup rengi dönene kadar kavurun.
  • Unun rengi sütlü kahve rengine dönünce kokusu da mis gibi olunca şeker ve sütü ekleyin.
  • Şeker ve sütü koyunca zaten hepsi bir anda katılaşıp toplanıyor.
  • Güzelce karıştırıp hemen altını kapatabilirsiniz.

Un helvanız hazır ✔
☆Kavururken sık sık karıştırın ki her yeri aynı derece kavrulup tek renk olsun.
☆Çam fıstığı koyacaksanız ki bence kesin koyun, ben Tuna sevmiyor diye koymuyorum; fıstık da unla aynı anda konuyor. Un kavrulurken fıstıklar da kavruluyor.
☆Süt oda ısısında olursa daha az sıçrar.. Eliniz yanmaz.

Yorum Ekleyin