Sulu Köfte


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :25 dakika

Sulu köfte güzel bir yemek çünkü içinde hem et hem sebze hem de pirinç var. Büyük bir kase içildiğinde doyuruculuğu ve besleyiciliği fazla. Buyrunuz tarif...

Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gr kıyma
  • 1 rende kuru soğan
  • 1 türk kahvesi fincası pirinç
  • Tuz - karabiber

 

Çorbanın suyu için;

  • 1 patates
  • 2 orta boy kereviz
  • 5-6 su bardağı su

 

Terbiyesi için;

  • 1 yk un
  • 1yk yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta

Hazırlama

 

  • Kereviz ve patatesi küp küp doğrayıp tuz ilave ettiğiniz  suya ekleyin  ve  haşlamaya bırakın.
  • Köfteler için; kıyma, soğan, tuz&karabiber ve  pirinci yoğurup küçük top köfteler yuvarlayın.
  • Köfteleri de kaynayan suya ilave edin.
  • Terbiye malzemelerini ayrı bir kasede güzelce çırpın. Çorbanın içine dökmeden önce , çorbanın sıcak suyundan alıp terbiyeyi ılıştırın çorba kesilmesin.
  • Köftenin pirinçleri pişince terbiyesini dökün ve son bir kere daha kaynatıp çorbayı hazır edin.

☆Çocukların ikisi de severek yiyor, kerevizin tadı ve kokusunu patates güzel dengeledi.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin