Ramazan Pidesi


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :120 Dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Efendim bu da benim  yaptığım pofuduk ramazan pidesi. Tam bir taş fırın pidesi olmasa da özellikle gurbette pide bulamayanlara bence çok iyi bir reçete, ayrıca ben Erenköy'de oturuyorum ve etraftan aldığım pideler arasında en iyisi bu kendi yaptığım. Tarifi Hakan Doğan' ın "Adım Adım Ekşi Mayalı Ekmekler"  kitabından uyarladım. Ve belli oldu ki ben o kitaplardaki tariflerin hepsini deneyeceğim. Buyrunuz tarif...

Malzemeler

  • 300 gr un
  • 3 gr kuru maya
  • 6 gr kaya tuzu
  • 300 ml süt

süslemek için;

  • Susam ve/ve ya çörek otu

Hazırlama

 

  • Un, kuru maya, kaya tuzu ve 250 ml sütün hepsini aynı anda önce yavaş hızda sonra hızlı, stand mikserde yoğurun.
  • En son bi 50 ml süt daha azar azar koyup o sütü de yedirin ve 20 dk kapta mayalayın.
  • Sonra tezgaha alıp hafif üstünü unlayıp bez örtüp 1 saat daha bekleyin.
  • 1 saat sonra hamuru tepsiye geçirin, elinizle bastıra bastıra hamuru  büyütün ve 1 yumurta sarısı sürün.
  • Parmak uçlarınızla şeklini verip üstüne susam ve/veya çörek otu serpin.
  • 230°C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin