Karalahana Dolması


Kaç Kişilik :4-6 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :90 Dakika

Malzemeler

  • 1 demet karalahana

Dolma harcı için;

  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 ufak kabak
  • 200 gr kıyma
  • 1yk biber salçası
  • 2 yk ince bulgur (ya da kinoa)
  • Nane- tuz- karabiber

Sosu için;

  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 bardak su
  • 1 yk salça
  • 1 yk nar ekşisi
  • 3-4 yk zeytinyağı

 

Hazırlama

 

  • Karalahanayı yıkayıp, en altındaki damarlı kısmı kesin ve kaynar suda 6-7 dakika haşlayın.
  • Dolma harcı için kuru soğan ve kabağı rondoda çekin.
  • Rondoda çektiğinizi bir kaba alın ve kıyma, biber salçası, bulgur ve baharatları ekleyip karıştırın. Ben elimle yoğuruyorum daha güzel karışıyor.
  • Haşlanmıs lahanaların tersini çevirerek sarın, parlak düz tarafı yediğimiz kısma gelsin diye.. yaprak sarmayı da öyle sararlarmış, biri söylemişti.
  • Tüm lahanaları sardıktan sonra 1 büyük kahve kupasına 1 dolu kaşık salça, narekşisi, 3-4 kaşık da zeytinyağı koyup üstünü suyla tamamlayın ve tüm bardaktaki sosu tencereye boşalttın.
  • 4-5 diş de sarımsak koyduktan sonra pişirin

☆Yaprakların yumuşaması 1 saati aldı.

☆Tencerenin altına, kestiğim lahananin sert saplarından biraz koydum altı yanmasın diye.

Hadi sen de yap!

 

Yorum Ekleyin