Ballı Kurabiye


Kaç Kişilik :4-6 kişilik
Hazırlama Süresi :20 dakika
Pişirme Süresi :15 Dakika

En sevdiğim kurabiye tarifim. Mis gibi zencefil kokulu. Tadını tarif etmem gerekirse; hani cafelerde kahvenin-çayın yanına küçücük minik kurbişler koyarlar ya, hani bıraksalar 1 tepsi yiyebileceğiniz, kıyır kıyır ağızda dağılanlar..ha işte tam onlar gibi..

Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1'er çay kaşığı kabartma tozu- zencefil- vanilin
  • 2 bardak un

Hazırlama

  • Tereyağı ile yumurta sarısını kremamsı olana kadar çırpın.
  • Kalan malzemeleri ilave edip elinize yapışmayacak bir hamur elde edin. Gerekirse azıcık daha un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru bir yarım saat dinlendirdikten sonra ince açıp istediğiniz şekli verin.
  • Önceden ısınmış 170°C fırında 10-15 dakika rengi azıcık dönene kadar pişirin.

☆Ben bu sefer sadece zencefil koydum ama siz zevkinize göre tarçın, karanfil, limon rendesi ya da portakal rendesi de koyabilirsiniz. Hepsi de çok güzel olur.

Hadi sen de yap !

Yorum Ekleyin