Zeytinyağlı Enginar (kuş üzümlü)


Kaç Kişilik :3-4 kişilik
Hazırlama Süresi :10 dakika
Pişirme Süresi :30 dakika

Zeytinyağlı enginarı biz garnitürsüz  ve şekerliseviyoruz. Siz illa ki  garnitür olsun diyorsanız ekleyin tabii ama enginarın tadını bastıran her şey enginara yazık ediyor gibi geliyor bana.

Buyrunuz tarif..

Malzemeler

  • 6 soyulmuş enginar
  • 1 iri soğan
  • 1 yk toz çeker
  • 1 yk kuru üzüm
  • Zeytinyağı
  • Limon , tuz

Hazırlama

  • 1 iri soğanı rondodan geçirip 2 kaşık zeytinyağıyla kavurun ve tuzunu ekleyin.
  • Limonlu suda beklettiğiniz enginarları üstüne dizin. ( Ben genelde 4'e kesiyorum enginarları, tek lokmalık hazır olmuş oluyorlar)
  • 1 kaşık şeker ve kuru üzümü serpin enginarların üzerine.
  • Azıcık sıcak su ilave edip kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Isterseniz üstüne ince kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin