Instant Maya Ekmek Tarifi


Kaç Kişilik :10 adet
Hazırlama Süresi :20 Dakika
Pişirme Süresi :45 Dakika

Günaydın :) Dün 6 saat elektriksiz kalmasaydık bunu koyacaktım. İşte videosuyla beraber ekmeği nasıl yaptığımın tarifi.  Gönlümde yatan ekşi mayalı ekmek yapmak ama şimdilik instant mayayla yapıyorum çalışmalarım devam edecek.

Malzemeler

•1 kg un

•4 bardak su

•1 tatlı kaşığı tuz

•1 çorba kaşığı şeker

•1 paket instant maya

Hazırlama

  • Bütün malzemeleri karıştırıyorum, içinden kalorifer geçen mutfak dolabımın içine koyup mayalanmasını bekliyorum.

  • Hamur 2 katına yakın kabarınca pişirme kabına koyuyorum, üstüne bıçakla çizik atıyorum ve fırın ısınana kadar üstünü bezle örtüp tekrar bi kabartıyorum.

  • Fırın ısınınca 180°C 'de 40-50 dakika pişiriyorum. Sonra evi alıyor mis gibi bir ekmek kokusu.

☆Ekmekleri pişince hemen kabından çıkarıyorum yoksa kabın içinde ekmek terleyip ıslanıyor.

☆Kavulca unu kullandım, binlerce yıldır değişime ugramamış bir tür. Kars'tan geliyor, içindeki gluten miktarı da yok denecek kadar az. Benim ekmeğimin az kabarmasının sebebi bu olabilir. Tam buğday ekmeklerim daha güzel kabarıyor.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin