Kıymalı Siyez Bulguru Pilavı


Kaç Kişilik :3-4 kişilik
Hazırlama Süresi :10 dakika
Pişirme Süresi :20 dakika

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez burguru
  • 1 büyük soğan
  • 100 gr kıyma
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 yk salça
  • 2,5-3 bardak su

Hazırlama

  • Soğanları rondoda çekin. (çok ufacık olmasına gerek yok, dişe gelir olsun.)
  • Soğanları kıymayla beraber azıcık zeytinyağı ya da suyla kavurun.
  • Havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyip ilave edin.
  • En son salçayı koyun ve ayıklayıp sudan geçirdiğiniz siyez bulgurunu da ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra kaynar suyu ve tuzunu ilave edip kapağı kapalı, altı kısık şekilde suyunu çekip bulgurlar şişene kadar pişirin.

Bulgurdan bulgura pişme süresi değişebiliyor, suyu çektiğinde hala size sert geliyorsa azar azar kaynar su ilave ederek istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirebilirsiniz.

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin