Tarhana Çorbası


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :5 dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Tarhana zaten başlı başına besleyici bir lezzet ama , süt ve et suyuyla tadını da faydasını da biraz daha arttırmış olalım.  Tarhananızı iyi, güvenilir yerlerden alınız. www.makarnalutfen.com 'un sahibi Tuğba Bayburtluoğlu diyor ki tarhana ekşi değilse içine bolca un basmışlardır, makbul değildir yani. www.makarnalutfen.com sitesinde 6 farklı tarhana var, yumurtasız ve glutensiz olanlar var mesela.. Eşi dostu tarafından yapılmış tarhana bulamayanların aklında olsun. Buyrunuz tarif..

Malzemeler

  • 4 yk tarhana
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak et suyu
  • 1 yk salça
  • 3 bardak su (ben küçük oğlana yedirmek kolay olsun diye yoğun kıvamda yapıyorum, siz suyu çoğaltıp daha sulu hale getirebilirsiniz)

Hazırlama

  • Tarhanayı soğuk sütle bir kapta karıştırıp biraz şişirip yumuşatın.
  • O sırada suyu kaynatıp 1 bardak da donmuş et suyunu ilave edin. (Ben çözülmesini beklemiyorum, bardağın üstünden azar azar kaynar su döküp hop diye çıkartıyorum.)
  • Su kaynayınca azıcık salça ekleyip şişen sütlü tarhanaları da ekleyin.
  • Kısık ateşte ve ağzı açık kaynayıp tarhanalar güzelce şişince çorbanız hazır.

 Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin