İstiridye Mantarlı kuskus


Kaç Kişilik :3-4 kişilik
Hazırlama Süresi :5 dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Porcini mantarlı risotto oluyor da istiridye mantarlı kuskus niye olmasındı? Oldu da. Buyrunuz tarif..

Malzemeler

  • 650 gr istiridye mantarı
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gr kuskus
  • 1 yk tereyağı 
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazırlama

  • İstiridye mantarını ince ince gelişi güzel kesip 3 diş de sarımsak doğrayıp tuz, karabiber, kekik ve tereyağı ile ocağın altı açık şekilde kavurun.
  • Mantar suyunu salıp geri çekip hafif tencereye yapışır hale gelince  2-3 dakika hala açık ateşte dibini tutturun.
  • 500 gr kuskus ilave edip 1litreye yakın da su koyup ocağın altını kısın.
  • Kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Benim kuskusum marketlerde satılan makarna cinsi kuskus değil, irmik-tuz-su ile yapılan gerçek kuskus. O yüzden çok su çekiyor. Siz suyunu, kullandığınız kuskusun cinsine göre ayarlayabilirsiniz.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin