Karnıyarık Tarifi


Kaç Kişilik :4-6 kişilik
Hazırlama Süresi :25 dakika
Pişirme Süresi :25 dakika

Karnıyarık yemeği bizim evde seyrek yapılan ve yapıldığında da çok alkış alan bir yemektir. Aslında her yapışımda "çok kolay bir yemek, daha sık yapayım" desem de, bir kere yaz başı ilk patlıcan çıktığında bir kere de yaz sonu son patlıcanla yaparım. Kalabalık aile yemeklerinde aslında çok da bereketli bir yemektir çünkü her bir patlıcan aslında az miktarda kıyma aldığı için maliyeti düşüktür. Yanına da tereyağlı mis gibi bir pilav ve buz gibi de bir cacık yaparsanız sofranızda mutlu olmayan kalmaz düşüncesindeyim. Buyrunuz tarif...

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yk salça
  • Tuz, maydanoz

Kızartmak için ;

  • Sıvıyağ

 

Üzerine sos için;

  • 1 bardak su
  • 1yk salça

Hazırlama

  • Kıymayı rondodan geçirdiğimiz 1 büyük kuru soğanla kavuruyoruz.
  • Kavururken sivri biber, 1 kaşık salça, tuz ve maydanoz da ilave ediyoruz.
  • Diğer tarafta çizgili soyduğumuz patlıcanları kızgın yağda iki tarafını da kızartıyoruz. Dikkat edin, renkleri çok koyulaşmasın..
  • Kızaran patlıcanları peçetenin üstünde biraz dinlendirdikten sonra yayvan bir tencereye alıyoruz.
  • Patlıcanları ortadan çizgi kesip hafif aralıyoruz ve kıyma harcından dolduruyoruz.
  • 1 kaşık salça ve 1 bardak suyu karıştırıp karnıyarıkların üstüne gezdiriyoruz ve 10-15 dakika pişiriyoruz.

☆Orta boy ve orta kalınlıktaki patlıcanlari tercih edin.
☆Kızartmayı ayçiçek yağında yaptım, senede 2 kere yapıyorum zaten. O da hakkıyla olsun dedim 😉
Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin