Yayla Çorbası


Kaç Kişilik :4-6
Hazırlama Süresi :10 Dakika
Pişirme Süresi :20 dakika

Malzemeler

  • 4 bardak su
  • 1 bardak kemik suyu
  • 1 bardak tel şehriye (arpa şehriye de olur)
  • Tuz - nane

Terbiyesi için;

  • 1 yumurta
  • 1 kaşık un
  • 3 kaşık yoğurt
  • Yarım limon suyu

Hazırlama

Tencerede su, kemik suyu ve şehriyeyi kaynatıyorsunuz

Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpma teliyle güzelce karıştırın

Çorbanın kesilmemesi için terbiyeye azar azar kaynayan sudan döküp ılıtın, iyice ılınınca terbiyeyi tencereye ilave edebilirsiniz.

Tekrar 2-3 daki kaynattıktan sonra en son tuzunu ve nanesini ilave edip altını kapatabilirsiniz.

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin