Zeytinyağlı Bakla


Kaç Kişilik :4-6
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :40 Dakika

 Baklayı herkes sevmez ama sevenlerin de sevgilisidir. Ben çok sıcak bakmıyorum kendisine ama yapılınca yememezlik etmiyorum.O tüylü yapısı az pişmişse içimi gıdıklıyor,  o yüzden benim için iyi bakla demek iyi pişirilmiş yumuşacık bakla demektir. Bir de belirtmem gerekir ki bizim evde zeytinyağlı yemeklere hep 1 kaşık toz şeker konur. Bu isteğe bağlıdır, siz sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

 

Malzemeler

  • 500 gr taze bakla
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 kaşık un
  • 2 bardak su
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  • Dereotu
  • Tuz

Hazırlama

 

  • Baklaların iki ucunu koparıp, uzunluğuna göre 2'ye ya da 3'e bölün.
  • Yıkadıktan sonra kaseye alıp üstüne 1 çorba kaşığı un dökün ve karıştırın. Üstüne de 2 bardak su koyun.
  • O sırada düdüklüde 1 iri soğanı zeytinyağıyla kavrunca suyuyla birlikte baklaları da koyun.
  • Yarım limon sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı da seker koyun.
  • En son da dereotu doğrayın ve düdüklüde 40 dakika pişirin.

☆Dereotunu servis tabağına aldıktan sonra da çiğ koyabilirsiniz. Ben pişmişini daha çok seviyorum diye tencereye koydum...

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin