Üzümlü Cevizli Kaya Kurabiyesi


Kaç Kişilik :6-8 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :20 dakika

Bir heves yapılıp, fırından çıktığında mis gibi olup da ertesi güne yumuşayan ya da tadı kaçan kurabiyeler tam bir hayal kırıklığı olur bende. Bu sebeple emin olmadığım kurabiyeleri pek yapmam. Ama bu kurabiye 7 gün hiçbir şey olmadan duruyor, daha da dururdu belki de yedik bitirdik 7 günde..

Malzemeler

  • 2 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • 2bucuk su bardağı un
  • Yarımşar su bardağı kuru üzüm ve kıyılmış ceviz 

 

Hazırlama

  • Şekerle yumurtayı köpüklü kıvam alana kadar çırpın.
  • Bu karışıma vanilin,kabartma tozu, tereyağı ve unu koyup hamuru karıştırın.
  • En son da kuru üzüm ve ceviz ilave edin.
  • Küçük toplar halinde tepsiye bir kaşık yardımıyla dizip 180 °C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.

☆Kolay porsiyonlamak için dondurma kaşığı ya da normal kaşık kullanabilirsiniz. 
☆ Bu ölçüden 24 tane çıktı.

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin