Milföy Topları Tarifi


Kaç Kişilik :6-8 kişilik
Hazırlama Süresi :20 Dakika
Pişirme Süresi :20 dakika

Milföy hamurunu kullanmayı, onunla tarifler hazırlamayı çok sevmemin birçok nedeni var. 1-Hızlıdır. Ön hazırlık gerektirmez; buzluğunuzda varsa hemen çıkarır 5-10 dakika yumuşamasını bekler ve hemen tarife başlarsınız. 2-Ulaşılırdır. Bugün hangi markete giderseniz gidin mutlaka donmuş ürünler reyonunda milföyü bulursunuz, hatta çoğu bakkalda dahi var. 3-Garantidir. Markadan markaya çok fazla lezzet farkı olmaz. Her zaman yaptığınız tarifle aynı sonucu alırsınız bu özellik, misafir ağırlarken sürpriz istemeyenler için çok önemlidir. 4-Ucuzdur. 1 kglık paketten 20 kare milföy çıkar ve bunlar pişince kabardığı için, kimi zaman da bu tarifteki gibi bölerek kullandığımız için çok bereketlidir.

Şimdi benim minik milföy tarifime geçelim..

Malzemeler

  • 8 kare milföy
  • 150 gr kaşar peyniri
  • 150 gr sosis
  • 150 gr sucuk

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Hazırlama

 

 

 

  • Kare olan 1 parça milföy hamurunu 4'e bölüp biraz merdaneyle ya da elinizle inceltin.
  • İçine azıcık kaşar ince bir dilim de sosis ya da sucuk koyun.
  • 4 köşeden tam kapatın.
  • Üzerlerine yumurta sürüp susama batırın
  • 180°C'de ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.

. Hadi sen de yap!

Yorumlar

Damla

Öncelikle tarif için teşekkürler 😊 az önce yaptım! Tek farkı üzerine yumurta sürmek yerine sulandırılmış pekmeze batırıp ardından susama batırmak oldu. Hadi sen de öyle dene😊

Yorum Ekleyin