Balık Köftesi
Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :15 dakika
Bazı çocuklara hangi balığı verirsek verelim yemiyorlar ama önlerine köfte koyduk mu akan sular duruyor. İşte bu durumlar için kurtarıcı bir tarifim var: balık köftesi. Yapımı normal köfteden pek de farklı değil.
Malzemeler
- 1 levrek fileto
- 1 çay bardağı galeta unu (aida çay bardağı)
- 1 rende kuru soğan
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Maydanoz
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tuz , karabiber
Pişirmek için;
Hazırlama
- Levrek filetoyu yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kadar haşlayın. Balığın piştiğini beyaz renge dönmesinden anlayabilirsiniz.
- Balıkları süzüp, küçük parçalara didikleyin. Bu sırada kılçık kontrolü de yapmış olursunuz.
- Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin ve yoğurun.
- Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar halinde hazır edin.
- Top köfteleri mısır ununa hafif unlayıp 180° C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT: Dilerseniz yassı köfte şekli verip, mısır unu sürmeden, azıcık zeytinyağıyla yapışmaz tavada da pişirebilirsiniz.
《Hadi sen de yap》