Balık Köftesi


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Bazı çocuklara hangi balığı verirsek verelim yemiyorlar ama önlerine köfte koyduk mu akan sular duruyor. İşte bu durumlar için kurtarıcı bir tarifim var: balık köftesi. Yapımı normal köfteden pek de farklı değil.

Malzemeler

  • 1 levrek fileto
  • 1 çay bardağı galeta unu (aida çay bardağı)
  • 1 rende kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Maydanoz
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz , karabiber

 

Pişirmek için;

  • Bir miktar mısır unu.

Hazırlama

  • Levrek filetoyu yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kadar haşlayın. Balığın piştiğini beyaz renge dönmesinden anlayabilirsiniz.
  • Balıkları süzüp, küçük parçalara didikleyin. Bu sırada kılçık kontrolü de yapmış olursunuz.
  • Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin ve yoğurun.
  • Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar halinde hazır edin.
  • Top köfteleri mısır ununa hafif unlayıp 180° C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

NOT: Dilerseniz yassı köfte şekli verip, mısır unu sürmeden, azıcık zeytinyağıyla yapışmaz tavada da pişirebilirsiniz.

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin