Şekersiz Kek


Evet artık hepimiz işlenmiş şekerin sağlığa ne kadar zararlı olduğu konusunda hemfikiriz. Durum böyle olunca da şeker yerine alternatifler üretmeye başlıyoruz. Ben bu sefer dut kurusu kullandım.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2 bardak tam buğday unu
  • 2 bardak rondoda çekilmiş dut kurusu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ince kıyılmış ceviz

Hazırlama

  • Tüm malzemeyi bir kaba alıp mikserle güzelce çırpıp karıştırın.
  • Yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 °C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Piştiğini anlamak için kekin orta yerine bir bıçak ya da kürdan saplayın, temiz çıkıyorsa içi pişmiş demektir.

Afiyet olsun.

《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin