Elmalı Milföy


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Malzemeler

  • 6 kare milfoy
  • 2 orta boy kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 avuç kıyılmış ceviz
  • Toz tarçın
  • 1 yumurta sarısı

Süslememek için;

  • Pudra şekeri

Hazırlama

  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Rende elmalar,  bal, ceviz ve tarçını bir sahanda pişirin. Elmalar önce su salacak sonra hepsini geri çekecek.
  • Kare milföylerin her bir karesini 2 üçgen olacak şekilde kesin.
  • Pişmiş ve ılınmış elmaları her bir üçgenin ortasına koyun.
  • Önce sağ ve sol iki köşeyi kapatın sonra da yukarıdaki köşeyi kapak gibi kapatın.
  • Ya da istediğiniz başka bir şekil de verebilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180°C ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Servis ederken üzerine azıcık pudra şekeri serpin, bir de çay demleyin ☺
《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin