Yılbaşı hindisi


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :2 saat

Yılbaşının en klasik yemeğidir hindi. Videoyu izleyince siz de göreceksiniz yapımının ne kadar kolay olduğunu. Fahiş fiyatlara satılan pişmiş hindi almayın diye sizin için hazırladım. Arkadaşlarınızı, eşinizi dostunuzu etiketlemek serbest, elden ele yayalım bu kolay ve garantili tarifi 🎄
•Tarif çok basit, tek yapacağınız güzelce bir sos hazırlamak.
 

Malzemeler

  • 1 hindi but

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Kekik, tuz, karabiber, sarımsak tozu ( taze sarımsak da olur)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için:

  • 1 büyük boy fırın torbası
  • 1 kaşık un
  • 20 gr tereyağı

Hazırlama

 

  • Tüm sos malzemesini iyice karıştırın ve hindinin her tarafına bolca sürün.
  • 1 kaşık unla çalkaladığınız fırın torbasına hindiyi yerleştirin.
  • Üzerine küçük küçük parça tereyağı yerleştirin.
  • Torbanın ağzını kilitleyin ve birkaç yerinden delik açın.
  • 180°C ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika pişirin.

☆NOT: Tüm hindiden yapacaksanız sos malzemelerini 2 katına çıkartın ve 170°C 'de 3 saat pişirin.
《Hadi sen de yap》

Yorum Ekleyin