Pancar Turşusu


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :15 dakika

Salata yoksa pancar turşusu var.✔ Hem de yapıp 4-5 günde hazır oluyor.

Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy pancar
  • 1 çay bardağı sirke (elma ya da üzüm)
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 3 diş sarımsak

Hazırlama

  • Pancarların kabuklarını iyice yıkayıp tertemiz edin.
  • Düdüklü tecereye pancarları koyun ve üzerini geçecek kadar su ve birazcık da sirke ilave edin.
  • Düdüklüde kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika pişirin. Suyunu dökmeyin.
  • Mümkün olan en sıcak haliyle pancarların kabuğunu soyup büyüklüğüne göre 4'e ya da 6'ya bölüp bir kavanoza yerleştirin.
  • Koyduğunuz kavanozun yarısından fazlasına gelecek kadar haşladığınız sudan ekleyin, kavanozun kalan bölümünü de sirkeyle doldurun.(Ben elma sirkesi koydum)
  • Sarımsak ve kaya tuzunu ekledikten sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirin.
  • 1 gün dışarda kalsın sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • Turşunuz 4-5 güne hazır.

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin