Susamlı kuşkonmaz


Kaç Kişilik :4
Hazırlama Süresi :5 dakika
Pişirme Süresi :10 dakika

İster atıştırmalık olarak ister meze olarak sunabilirsiniz. Bu tarifi kışın yapacaksanız donmuş kuskonmaz almanızı öneririm. Bahar  ve yaz aylarında yapacaksanız taze taze alıp yapabilirsiniz

Malzemeler

  • 300-400 gr kuşkonmaz
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Susam

Hazırlama

  • Kuşkonmazların alt taraflarından 4-5 cm kadar kesip atın. Kalan parçayı da büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesin.
  • Kuşkonmazları ızgara tavaya alın, üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edip yüksek ateşte çevire çevire pişirin.
  • Son olarak bolca susam koyup renkleri hafif dönene kadar biraz daha pişirin.

Not: Kuşkonmazların çok yumuşamasına gerek yok, hafif diri kalmaları daha lezzetli oluyor.

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin