Fırın mantar


Kaç Kişilik :4 kişilik
Hazırlama Süresi :15 Dakika
Pişirme Süresi :15-20 dakika

Kolot peynirini fırın yemeklerinde kullanmayı çok seviyorum. Kaşar gibi hızlı eriyip gitmiyor, hellim gibi kaskatı olmuyor. O yüzden bu tarifte kolot peynirini özellikle öneriyorum.

Malzemeler

  • 15-16 adet kestane mantarı
  • 150 gr kolot peyniri
  • Zeytinyağı
  • Taze kekik
  • Tuz, pul biber.

Hazırlama

  • Mantarları nemli bir havluyla temizledikten sonra saplarını çıkartın.
  • Mantarların iç kısmı yukarıda kalacak şekilde fırın kabına dizin.
  • Bir fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürün ve tuz serpin.
  • 180'C ısınmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp her birinin üzerine kolot peyniri, pul biber ve taze kekik ilave edin. 1-2 dakika fırının ızgara ayarında peynirleri eritin.

 

Hadi sen de yap!

Yorum Ekleyin