Pırasa Mücveri


Kaç Kişilik :6 kişilik
Hazırlama Süresi :30 dakika
Pişirme Süresi :30 dakika

Malzemeler

  • 4 adet pırasa (beyaz kısımları)
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 sivri biber (ya da köy biberi)
  • 3 yumurta
  • 150 gr ufalanmış beyaz peynir
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ince bulgur
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Tuz, karabiber,pul biber
  • Susam

Hazırlama

  • Pırasaları ince ince halka şeklinde kıyın, soğanı ve biberi de yemeklik doğrayıp zeytinyağı (1çay bardağından biraz az) ile yumuşayana kadar kavurun. (Arzu ederseniz 1 adet rendelenmiş havuç da koyabilirsiniz)
  • Derince bir karıştırma kabında (çünkü tüm malzemeyi burda karıştıracağız) bulguru ve kaynar suyu koyup üzerini örtün. Bir yarım saat kadar bulgurlar suyunu çekip şişsinler.
  • Bulgurlar şişince, pırasalar da kavrulup hafif ılıyınca bulguru koyduğumuz karıştırma kabına susam hariç tüm malzemeyi ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağladığınız fırın kabına pırasalı mücver harcını döküp üzerini bolca susamla süsleyin.
  • 180 derece ısınmış fırında alt/üst fanlı çalıştırarak üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

*Koyacağınız tuz miktarını kullandığınız beyaz peynirin tuzluluk oranını da hesaba katarak kendiniz belirleyin.

*Sivri biber bence bu tarifin en gizli silahı. Koymamazlık etmeyin

<<Hadi sen de yap!>>

Yorum Ekleyin