Erik Sos


Kaç Kişilik :4 kişilik
Pişirme Süresi :25 dakika

Malzemeler

  • 10 kuru erik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı nar suyu ( ya da vişne suyu)
  • 1 çubuk tarçın
  • 4-5 adet taze fesleğen yaprağı
  • Bir çimdik tuz

Hazırlama

  • Bir sos tenceresine tereyağını koyup orta ateşte eritin.
  • Erikleri ilave edip 10 dakika kadar pişirin.
  • Erikler yumuşayınca çubuk tarçını ve fesleğen yapraklarını koyun.
  • Son olarak nar suyunu da ilave edip 15 dakika kadar sosun kaynamasına izin verin.
  • Sos iyice kaynayınca bir çimdik de tuz ilave edin ve karıştırıp altını kapatın.
  • Sos hafif ılıklaşınca çubuk tarçını içinden çıkartıp kalan sosu robottan geçirin.
  • Servis kasesine alıp sunum yapabilirsiniz.

Yorum Ekleyin